Lakeland

 

Euroopan aluekehitysrahasto logo    Vipuvoimaa EU:lta logo

 

 

Keski-Suomen matkailun yhteisenä strategisena tavoitteena on alueen ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymisten määrän lisäys. Lakeland - Jyväskylä Region -hankkeen avulla tavoitellaan noin kymmenen prosentin vuosittaista kasvua valituilla kohdemarkkinoilla. Hankkeen pääkohdemarkkinoiksi on valittu saksankielinen Eurooppa sekä Japani. Hankkeessa tehtävillä kansainvälistymistoimenpiteillä tullaan tavoittelemaan mahdollisesti myös muita kohdemaita, kuten esimerkiksi Iso-Britanniaa, Alankomaita ja Ranskaa.

Päätavoitteena on parantaa Keski-Suomen pienten ja keskisuurten matkailu- ja palveluyritysten kilpailukykyä luomalla alueelle kansainvälisen matkailun toimintamalli ja kehittämällä Keski-Suomen alueen kansainvälisen matkailun osaamista, tunnettuutta, löydettävyyttä ja yhteistyötä yli maakunta- ja maarajojen. Päätavoitteeseen päästään kolmivuotisen hankekauden aikana toteuttamalla alla esiteltyjä toimenpidekokonaisuuksia. Toimenpidekokonaisuudet vastaavat ja toteuttavat hankkeen alatavoitteita. 

Toiminnan varsinaisena kohderyhmänä ovat Keski-Suomessa olevat matkailuun liittyvät majoitus-, ohjelmapalvelu-, liikenne-, kalastus-, palvelu-, ravitsemus-, kauppa- sekä hyvinvointialoihin liittyvät pk-yritykset. Välillisiä kohderyhmiä ovat muut matkailun kehittymisestä hyötyvät palveluyritykset, tapahtumia järjestävät tahot sekä kolmas sektori. Matkailun kerrannaisvaikutukset muille toimialoille ovat merkittävät: yksi matkailuyritysten hankkima euro tuottaa 56 senttiä arvonlisää muille toimialoille.

Lakelandia hallinnoi Visit Jyväskylä. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2019-31.12.2021. Rahoittajina toimivat Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) sekä Keski-Suomen kunnat.
 

 

 
Päivitetty 27.5.2021

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA


 

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »