Lukiosta käytännön taitajia

 

Hanke on päättynyt.

Tavoitteena on lisätä opiskelijoiden työelämätietoisuutta ja – osaamista eri aineiden opetussuunnitelmassa olevien kurssien avulla sekä selkeyttää jatko-opintojen suunnittelua.

Hankkeessa luodaan malli ja opintokokonaisuus, joka mahdollistaa lukion aikana työelämätaitojen opiskelun sekä koulussa teoreettisina opintoina että niihin integroituina työssä oppimisina paikallisissa yrityksissä sekä yhteisöjen ja julkisen sektorin työpaikoilla.

Hankkeessa kehitetään lukiolaisen Työelämäpassi, joka koostuu kolmesta eri opintokokonaisuudesta. Työelämäpassiin sisältyvien kurssien avulla lukiolainen saa kokonaiskuvan työelämästä ja valmiuksia mm jatko-opintopaikan valintaan ja tulevaisuuden urasuunnitteluun.

Sytytetään nuorissa kipinä kotiseudun työhön ja yrittäjyyteen!

Yrittäjä, anna lukiolaiselle mahdollisuus testata taitojaan työelämässä ja tutustua paikkakunnan ammatteihin. Kukapa tietää vaikka näissä nuorissa on sinunkin yrityksesi tuleva työntekijä tai yritystoiminnan jatkaja. Hanke etsii lukiolaisille työssäoppimispaikkoja syksyllä 2017 käynnistyville valinnaisille työelämä- ja yrittäjyyskursseille.

Työnantajalle ”Sytyläinen” on mukana työpaikan arjessa ja osallistuu sopimuksen mukaan työtehtäviin. Samalla hän tekee oppimispäiväkirjaa ja perehtyy monipuolisesti toimialan vaatimuksiin ja tavoitteisiin. Syty-jaksolta nuorelle ei makseta palkkaa, mutta jakson aikana työnantaja voi perehdyttää nuoren työtehtäviin ja palkata hänet myöhemmin avuksi kesätyöhön tai muuhun tarpeeseen. Työnantaja antaa nuorelle palautetta ja arvioi mm. tämän työelämätaitoja ja asennoitumista.

Hankkeen hallinnoijana toimii Pihtiputaan kunta/Pihtiputaan lukio. Hankkeessa ovat mukana Karstulan, Kinnulan, Pihtiputaan ja Viitasaaren lukiot. Yhteistyökumppaneina Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy ja Kehittämisyhtiö Witas Oy. Hankkeen toteutusaika on 1.8.2015-31.12.2018 saakka. Hankkeen rahoittajina toimivat Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta (ESR) sekä alueen kunnat, Kehittämisyhtiö Witas Oy ja Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy.

Heli Hjelmeroos-Haapasalo
projektipäällikkö
puh. 040 714 4884
heli.hjelmeroos-haapasalo(at)pihtipudas.fi

Pentti Räisänen
aluelukion rehtori (Pihtipudas-Viitasaari)
puh. 044 459 6873
pentti.raisanen(at)pihtipudas.fi

    

 
Päivitetty 3.1.2019

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA
Toritalo (ent. OP)
Keskustie 47
43900 Kinnula

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

 

 

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »