Viitasaaren rakennemuutos 2014+

 

Fenestran tehtaan tammikuussa 2014 tapahtuneen konkurssin myötä Viitasaarelta menetettiin noin 160 työpaikkaa. Hankkeella pyrittiin vauhdittamaan korvaavien työpaikkojen syntymistä ja estämään irtisanottujen henkilöiden työttömyyden pitkittymistä. Tavoitteena oli lisäksi tehostaa yritysverkostoihin perustuvaa yritys- ja investoijahakua sekä aktivoida alueen kasvuhaluisia ja -kykyisiä yrityksiä kannattavaan kasvuun tähtääviin toimenpiteisiin.

Hankkeen toteutusaika oli 17.3.2014–30.4.2015. Hankkeen rahoituksesta vastasi Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) sekä Viitasaaren kaupunki. Projektipäällikkönä toimi Eeva-Kaarina Rönkkä.

Hei, jos pohdit oman elämäsi U-käännöstä

esimerkiksi paluumuuttoa kotiseudulle Viitasaarelle tai siirtymistä kesäasukkaasta vakituiseksi asukkaaksi ole rohkeasti yhteydessä meihin. Juttelemme mielellämme kanssasi unelmistasi ja Viitasaaren tarjoamista mahdollisuuksista.

Heikki Vihava
U-käännösasiamies, Viitasaaren kaupungin kehittämisjohtaja
heikki.vihava@viitasaari.fi
Puh. 044 459 7393
 


Kutsu kotia kohti - Tervetuloa Viitasaarelle yrittämään ja asumaan

Terve, olen U-käännösasiamies Heikki Vihava.
Näytän sinulle miten ja miksi Viitasaarelle kannattaa tulla yrittäjäksi.

Jokunen rohkea on jo U-käännöksen tehnytkin.
Katso alla olevalta videolta heidän tarinansa elämästä ja yrittämisestä Viitasaarella.

Viitasaarella on nyt työvoimaa, tilaa ja tukea.

Ex-fenestralaisten itse järjestämässä Ammattilaiset Areenalla -rekrytapahtumassa kävi yli 30 potentiaalista työnantajayritystä. Ammattilaiset Areenalla -rekrytempaus on poikinut messuvierailujen lisäksi myös muita yrityskontakteja, joiden työvoimatarpeisiin etsitään parhaillaan osaajia Viitasaaren Ammattilaisten joukosta.

Tapahtuman avasi kansanedustaja Mauri Pekkarinen, joka toimii myös Ammattilaiset Areenalla -tempauksen suojelijana. Pekkarinen valoi avauspuheessaan uskoa parempiin aikoihin haasteellisista talousnäkymistä huolimatta.

Mukana päivässä olivat oppilaitokset, TE-toimisto, Viitasaaren kaupunki, Kehittämisyhtiö Witas Oy ja muut alueen tärkeät toimijat. Esillä oli Viitasaaren alueen tarjonta niin osaamisen, vapaan työvoiman, yritystukien, toimitilojen, koulutuksen, hankeyhteistyön kuin muun kehittämisen tiimoilta.

    

 
Päivitetty 16.5.2019

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA


 

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »