PÄMÄ

 

Euroopan maaseuturahasto logo

PÄMÄ - Päämäärätietoisesti uutta liiketoimintaa pohjoiseen Keski-Suomeen

PÄMÄ logo

PÄMÄ-hanke aktivoi Pohjoisen Keski-Suomen alueen maaseudun yrittäjiä kohti uutta liiketoimintaa kuten hevos- ja lammastalous, erikoiskasvit, hoivapalvelut, sivutuotteiden hyödyntäminen, blue- ja green care, maaseutumatkailu, tuotteiden suoramyynti ja jatkojalostus sekä tilojen uusiokäyttö sekä kehittää ja luo uusia yrittäjäverkostoja. Lisäksi järjestetään infotilaisuuksia ja tiluskierroksia, joissa yrittäjille etsitään uusia ajatuksia.

PÄMÄ -hankkeen taustana on Suomen maataloudessa käynnissä oleva vahva rakennemuutos, jonka seurauksena monet tilat pohtivat keinoja, kuinka tilalta voisi saada elannon, jos kotieläintuotanto ollaan lopettamassa tai mahdollisuutta tilan yksikkökoon laajentamiseen ei ole. Yrittäjille tarjotaan tietoa maaseudun uusista liiketoimintamalleista, rohkaisua uuteen liiketoimintaan sekä vahvoja yrittäjäverkostoja toimintansa tueksi.

Toteutusaika on 1.3.2019-31.12.2020 ja hallinnoijana toimi Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti ja osatoteuttajana Kehittämisyhtiö Witas Oy. Projektityöntekijänä Witaksella toimi Miisa Tavaststjerna. Hankkeen rahoittajana toimi Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseuturahastosta ja pohjoisen Keski-Suomen kunnat.

Seuraa somessa @pamahanke
www.facebook.com/pamahanke
www.instagram.com/pamahanke
twitter.com/pamahanke
www.aitomaaseutu.fi/hankkeet/pama

Witas Oy logo     JAMK logo        ELY-keskus logo

 
Päivitetty 27.5.2021

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA


 

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »