Osaajia kasvuun ja kansainvälistymiseen

 

     

Tuu ja tee Sydänsuomessa

Tavoitteena on kehittää kasvuyritysten pidemmän aikavälin rekrytointitarpeisiin vastaava uusi systemaattinen yhteistoimintamalli, joka on suunniteltu ja jota toteutetaan yhteistyössä yritysten kanssa. Yritykset hakevat joukkoonsa joko valmiita osaajia, erityisasiantuntijoita tai sitten henkilöitä, joilla on valmiuksia ja motivaatiota kouluttautua ja kehittää omaa osaamistaan yrityksen liiketoimintasuunnitelman vaatimusten mukaisesti. Lähes puolet yrityksistä on ilmoittanut, että osaavan työvoiman saatavuus rajoittaa kasvua joko merkittävästi tai jonkin verran. Kansainvälisiä rekrytointeja ja erityisosaamista tarvitaan kasvuyrityksissä erityisesti viennin ja kansainvälistymisen mahdollistajiksi sekä uusien, innovatiivisten tuotteiden kehittämiseksi.

Toiminnan varsinainen kohderyhmä on Saarijärven-Viitasaaren alueen pk-sektori ja erityisesti kasvuhaluiset, kansainvälistymisyyteen pyrkivät yritykset toimialariippumattomasti. Välillisenä kohderyhmänä ovat myös ne mikro- ja pk-yritykset, jotka eivät osallistu varsinaisesti hankkeen toimintaan sekä alueelle työllistyvät ihmiset.

Toiminta-alueena on Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas ja Viitasaari. Osaajia kasvuun ja kansainvälistymiseen on yksi osa isompaa pohjoisen Keski-Suomen Sydänsuomessa-kokonaisuutta, johon kuuluu lisäksi Kehittämisyhtiö Karstulanseudun hallinnoima Yrityspalvelujärjestelmä uuden liiketoiminnan luomiseen (EAKR) sekä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston POKE:n hallinnoima Invest in Staff (ESR).

Osaajia kasvuun ja kansainvälistymiseen -hankkeen hallinnoijana toimii Kehittämisyhtiö Witas Oy ja se toteutetaan yhteistyössä Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy:n sekä Kannonkosken kunnan kanssa. Hankkeen toteutusaika on 1.8.2019-31.12.2021. Rahoittajina toimivat Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) sekä kunnat.

www.sydansuomessa.fi
www.facebook.com/sydansuomessa
www.instagram.com/sydansuomessa
https://twitter.com/sydansuomessa
https://www.youtube.com/channel/UCkS0OikSsQWurcJEudbnlSw

Kari Jarvansalo
projektipäällikkö
puh. 044 351 5499
kari.jarvansalo(at)witas.fi

Perttu Sonninen
viestintävastaava
puh. 040 763 0606
seutukoordinaattori(at)saarijarvi.fi

Kirsti Kaakkurivaara
projektikoordinaattori
puh. 0400 770 706
kirsti.kaakkurivaara(at)witas.fi

 

             

 
Päivitetty 12.1.2021

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA


 

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvivi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »