LuontoVoimaa ja LuontoHoivaa Keski-Suomesta

 

Luontovoimaa ja luontohoivaa logoEuroopan maaseuturahasto logo

LuontoVoimaa ja LuontoHoivaa Keski-Suomesta: Green Care -verkostosta virtaa luontopalveluihin -aktivointihankkeen tavoitteena on rakentaa koko Keski-Suomen maakunnan Green Care - ja luontoperustaisia hyvinvointipalveluita tuottavien sekä niistä kiinnostuneiden toimijoiden yhtenäinen ammattiverkosto. Toimijoita pyritään tavoittamaan laajasti eri palvelukentiltä, niin sosiaali- ja terveys-, matkailu-, taide- ja kulttuuri- kuin maa- ja metsätalousaloilta. Tavoitteena on lisäksi luoda luontoperustaiselle toiminnalle yhtenäinen maakunnallinen laatupohja sekä lisätä palveluiden näkyvyyttä. Verkoston avulla voidaan luoda yhtenäistä, alueellista asiantuntijaprofiilia – laadukkaista luontoperustaisista palveluista tunnettua Keski-Suomea.

Verkostomainen työote on yksi tämän ajan piirteistä, ja verkostot tarjoavat jäsenilleen monenlaista hyötyä kuten mahdollisuuksia oman ja yhteisen toiminnan kehittämiseen, parempaa tiedonkulkua, vuorovaikutusta sekä oman asiantuntijuuden syventämistä. Hankkeessa kehitettävän ammattiverkoston tavoitteena onkin 1) luoda keskisuomalaisille luontoperustaisille palveluille yhtenäinen imago, 2) lisätä alueellisten luontoperustaisten palveluiden löydettävyyttä, 3) toimia vertaistukena ja lisätä toimijoiden hyvinvointia, 4) lisätä toimijoiden yhtenäistä laatu- ja verkosto-osaamista sekä 5) lisätä toimijoiden kilpailukykyä. 

Hankkeen aikana järjestetään kuusi teemapäivää, joiden kautta toimijat pyritään tuomaan yhteen sekä tarjotaan puitteet ja rohkaisua yhteiselle kehittämiselle. Teemapäivissä vahvistetaan ja otetaan käyttöön jokaisen toimijan omaa asiantuntijuutta ammattiverkoston muotoilussa ja laatupohjan kirkastamisessa. Lisäksi hankkeen aikana luodaan virtuaaliverkosto, joka kokoaa Keski-Suomen luontopalveluita tarjoavat toimijat “saman katon alle” lisäten palveluiden löydettävyyttä sekä tarjoaa toimijoille ajankohtaista tietoa. Luontopalveluiden näkyvyyttä lisätään myös muiden toimenpiteiden kautta, joista tiedotetaan hankkeen edetessä. Hankkeessa laaditaan lisäksi sähköinen julkaisu, jossa esitellään kehitetty ammattiverkoston toimintamalli sekä keskisuomalaisten luontopalveluiden yrittäjätarinoita. 

Hankkeen toiminta-alueena on koko Keski-Suomi ja toteutusaika on 1.1. – 31.12.2021. Hallinnoijana toimii Kehittämisyhtiö Witas Oy ja osatoteuttajana ProAgria Keski-Suomi/Keski-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset. Hankkeen rahoittajana toimii Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseuturahastosta.

Lue lisätietoja hankkeen toiminnasta

Mitä luontoperustaiset palvelut tarkoittavat?

Seuraa toimintaa Facebookissa!
www.facebook.com/LuontoVoimaaLuontoHoivaaKS

Auta kehittämään alueesi luontopalveluita vastaamalla lyhyeen kyselyyn

» Keskisuomalaiset luontopalvelut ja niiden käyttö
 

Laura Syrén
Projektipäällikkö
puh. 040 746 1690
laura.syren(at)witas.fi

Salla Partala
Projektiasiantuntija
puh. 050 490 8235
salla.partala(at)witas.fi

 

Witas oy logo    ELY-keskus logo  

 maa- ja kotitalousnaiset Keski-suomi logo     ProAgria Keski-Suomi logo

 
Päivitetty 27.5.2021

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA


 

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »