KEXRI

 

Euroopan alauekehitysrahaston logoVipuvoimaa EU:lta -logokexri-hanke logo.

Keskisuomalainen XR-osaamisen innovaatioekosysteemi

Toimenpiteillä rakennetaan Keski-Suomeen XR-osaamisen innovaatioekosysteemi, joka yhdistää paikalliset elinkeinoelämän, tutkimuksen ja kehityksen, sekä koulutusalan toimijat ja rakentaa maakunnan osaamista virtuaalitodellisuuksien ja lisätyn todellisuuden hyödyntämisestä eri toimialoilla. Ekosysteemi luo yhtäältä uudenlaisia kestävän kehityksen mukaisia liiketoimintamahdollisuuksia sekä osaamisinnovaatioita. Päätuloksena syntyy XR-osaamisen innovaatioekosysteemi: monenlaisia asiantuntijuuksia yhdistävä reaalimaailman osaaja- ja yhteistyöverkosto sekä sen virtuaalinen toimintaympäristö.

 • Kasvanut tieto ja ymmärrys XR-osaamisesta, osaamistarpeista ja XR:n soveltamismahdollisuuksista eri toimialoilla ja konteksteissa.
   
 • Virtuaalitodellisuuteen rakennettu innovaatioekosysteemin toimintaympäristö, joka tekee keskisuomalaiset XR-toimijat näkyviksi kansallisesti sekä toimii osaamiskeskittymän toiminta-alustana.
   
 • Kohderyhmien tietoisuus XR:n hyödyntämismahdollisuuksista on kasvanut ja XR-teknologioiden hyödyntämiseen on saatavilla tukea. Yritysten sekä tuki- ja koulutuspalveluiden toimijoita saadaan mukaan kehittämään digikyvykkyyttä osana innovaatioekosysteemiä.
   
 • Uudet käytänteet, mallit ja osaaminen paikallisten XR-asiantuntijoiden suorituskyvyn kehittämiseksi: virtuaalitodellisuuden palvelumuotoilu ja fasilitointi, yrityksiä palvelevat koulutuskonseptit ja osaamisen kehittämisen mallit, XR-tapahtumat, sekä mallit XR-teknologioiden hyödyntämiseen liiketoiminnan kehittämisessä eri toimialoilla. Käytänteet, toimintamallit, konseptit ja XR:n hyödyntämiseen liittyvä osaaminen julkaistaan yleisesti hyödynnettäväksi XR-toimijan käsikirjaksi.
   
 • Vahvistunut yhteistyö ja uudet toimintamallit koulutus- ja kehitysorganisaatioiden ja elinkeinoelämän välillä. Vahva, monialainen osaajaverkosto turvaa innovaatioekosysteemin toiminnan jatkuvuuden ja sen laajenemisen, sekä osaamisen edelleen kehittymisen.

Toimenpiteiden toteutusaika on 1.5.2021 – 30.4.2023. Hallinnoijana toimii Kehittämisyhtiö Witas Oy ja osatoteuttajina Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy, Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK, Jyväskylän yliopisto, Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä / Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKE sekä Äänekosken Kehitys Oy. Rahoittajina toimivat Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) sekä toteuttajaorganisaatiot.


Yrittäjä, minkälaiset valmiudet ja halukkuus yrityksessäsi on virtuaalimaailmojen sekä lisätyn todellisuuden hyödyntämiseen Vastaathan kyselyymme maanantaihin 15.11.2021 mennessä.

» link.webropol.com/s/kexri2021


 

Kirsi Niskanen
projektipäällikkö
puh. 044 577 6390
kirsi.niskanen(at)witas.fi  

Kirsti Kaakkurivaara
projektikoordinaattori
puh. 0400 770 706
kirsti.kaakkurivaara(at)witas.fi

 

Witas-logo    JAMK logo    Jyväskylän yliopisto logo     POKE logo  Karstulanseutu logo       Äänekosken kehitys logo    Keski-Suomen liitto logo

 
Päivitetty 8.11.2021

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA
Toritalo (ent. OP)
Keskustie 47
43900 Kinnula

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

 

 

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »