Yritysneuvonnan palvelut

Kehittämisyhtiö Witas Oy palvelee yrittäjiä sekä yrittäjäksi aikovia maksutta kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa ja tilanteissa. Varaa henkilökohtainen ja luottamuksellinen keskusteluaika yrityskehittäjämme kanssa. Henkilöstömme palvelee Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren alueen yrittäjiä tällä hetkellä vallitsevan poikkeustilanteen vuoksi pääasiassa puhelimitse, sähköpostitse tai sähköisesti etäyhteyden kautta.

Yritysneuvontamme palvelee alueemme yrittäjiä myös kesän ajan.

Kesäaikaan pyydämme ottamaan yhteyttä vaihteen numeroon 014 577 6200.

Seuraamme tiiviisti koronatilannetta ja sen vaikutuksia yrityksiin

Neuvomme ja autamme Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren alueen yrittäjiä kaikissa yritystoimintaan liittyvissä tarpeissa. Kaikki yritysneuvontapalvelumme ovat alueemme yrittäjien käytettävissä maksutta.

 • Yritykset voivat hakea kustannustukea Valtiokonttorista 7.7.2020 alkaen. Tuen edellytyksenä on sekä toimialan että yrityksen liikevaihdon lasku. Hakemus tulee tehdä Valtiokonttorille viimeistään 31.8.2020. Lue lisätietoja kustannustuesta
   
 • Yksinyrittäjälle myönnettävän korona-avustuksen haku Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren osalta on käynnissä. Hakemukset otetaan käsittelyyn sitä mukaa kun hakemuksia saapuu. Hakuohjeet, liitevaatimukset, tuen myöntämisen edellytykset ja hakulomake: www.witas.fi/ajankohtaista/yksinyrittajan_koronatuki_witas_alueella_927.
   
 • Ravitsemisyritykset voivat saada tukea työntekijän työllistämiseen toiminnan käynnistyessä uudelleen sekä hyvitystä toiminnan rajoittamisesta. Haku on avautunut ja ohjeet julkaistu 5.6.2020 tuen ja hyvityksen myöntämisestä ja maksamisesta vastaavan KEHA-keskuksen verkkosivuilla. Suuri osa ravitsemisyrityksistä saa hyvitystä toiminnan rajoittamisesta ilman hakemusta. Yritysten, jotka saavat hyvitystä joukkomaksatuksella, ei tarvitse hakea sitä erikseen. KEHA-keskuksen sivuilta voi tarkistaa, kuuluuko yritys joukkomaksatuksen piiriin.
   
 • Yrittäjä voi hakea väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. Ratkaisu koskee kaikkia yrittäjiä riippumatta yritystoiminnan muodosta. Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esityksen, jolla yrittäjien työttömyysturvaoikeutta koskevan väliaikaisen lainsäädäntömuutoksen voimassaoloa jatkettaisiin vuoden 2020 loppuun. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa muutos 26.6.2020, ja se tulisi voimaan pääosin 1.7.2020.
   
 • Starttirahan enimmäiskestoa on pidennetty väliaikaisesti. 
   
 • Maaseudun yritysten, maatalouden alkutuotannon ja kalatalouden tukihaku on käynnissä.
   
 • ELY-keskuksen palveluihin normaalitilanteessakin kuuluvat yritysten kehittämispalvelut ovat tällä hetkellä yrittäjien käytettävissä yritystoiminnan arviointiin ja suunnitteluun huomattavasti korkeammalla tukitasolla kuin normaalitilanteessa. Normaalisti yrityksen maksuosuus hankittavista asiantuntijapalveluista on 300,00 €/pv, mutta nykyisessä poikkeustilanteessa yrityksen maksuosuus on 30,00 €/pv.
   
 • ELY-keskukselta ja Business Finlandilta haettavien suorien poikkeustukirahoituksien haku on päättynyt.
   
 • Käyttöpääomatarpeisiin liittyvissä asioissa on otettava yhteys omaan pankkiin. Finnveran rooli on mahdollistaa pankin myöntämä käyttöpääoma takauksella.


 


KEHITTÄMISYHTIÖ WITAS OY

ELY-KESKUS

TE-PALVELUT

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ

VALTIOKONTTORI

KEHA-KESKUS

RUOKAVIRASTO

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ

WITAS-ALUEEN KUNNAT


Etusivulla julkaisemme pääasiassa tuoreimpia tiedotteita koronaan liittyen.

Olemme 16.3.2020 lähtien päivittäneet yritystoimintaan liittyvät viranomaistahojen koronatiedotteet sivulle www.witas.fi/ajankohtaista/koronavirus_912.


 

Alueemme yritys- ja toimitilahakemistot käytettävissäsi

Mikäli haluat yrityksesi yhteystiedot näkyviin alueemme yrityshakemistoon, laitathan asiasta sähköpostin osoitteeseen info(at)witas.fi.


Yritykset, palvelut, tapahtumat ja nähtävyydet!

Lomaseudun matkailu

 


Innovaatiot

Keksintöjen Viikko on Suomen maanläheisin startup- ja keksintötapahtuma, joka kokoaa keksijät, yrittäjät ja yhteistyökumppanit syksyisin Viitasaarelle. Tapahtuma järjestetään 2.-3.10.2020.


 
Päivitetty 2.7.2020

VIITASAARI
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA
Kunnanvirasto
Keskustie 45
43900 Kinnula

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
puh. 014 577 6200
info(at)witas.fi
Henkilöstön yhteystiedot

 

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »