Haemme projektipäällikköä seutukunnalliseen luontoreitistöhankkeeseen

Julkaistu 19.8.2019, päivitetty 4.9.2019
 

Witas hakee seutukunnalliseen luontoreitistöhankkeeseen PROJEKTIPÄÄLLIKKÖÄ

Saarijärven-Viitasaaren seutukunta on tunnettu erityisesti upeasta järvi- ja erämaaluonnostaan. Visiona on olla todellinen luontomatkailuparatiisi vuoteen 2024 mennessä. Seudulla on useita erilaisia ulkoilu- ja retkeilyreittejä sekä vesistöreittejä, jotka vaativat kunnostamista, jotta alueen koko matkailu- ja vapaa-ajanseutupotentiaali saadaan täyteen loistoonsa. Seudulla on tunnistettu kaksi pääasiallista haastetta reittien ja niihin kytkeytyvien palveluiden laadun parantamisessa: tällä hetkellä reitistöistä löytyvä tieto on hajanaista ja vaikeasti löydettävissä. Myös toimijoiden välinen yhteistyö on vähäistä.

Tavoitteena on:

1. Seutukunnallisen reittiverkoston virittämisen avulla otetaan yhteinen askel kohti yhtenäisempää aluetta.
2. Yhteisen kehittämissuunnitelman kautta varmistaa yhtenäinen ja kestävä tekeminen jatkossa.

Hankkeessa kerätään yhteiseen tietokantaan ajantasainen tieto seutukunnan keskeisistä reiteistä. Nykytilatarkasteluun valitaan jokaisesta kunnasta 2 keskeisintä reittiä tai soveltuvaa reitin osaa hankkeeseen (yhteensä noin 16 reittiä). Tietokanta sisältää tiedon reitistä, sen kunnosta, kunnostustarpeesta, ominaispiirteistä, soveltuvuudesta sekä hyödyntämismahdollisuuksista. Lisäksi kartoitetaan yritystoiminnan nykytilaa. Reittien kehittäminen nivoutuu alueellisen kehittämisen kokonaisuuteen ja matkailustrategian toteuttamiseen. Esiselvityshanke selkeyttää, miten reittejä tulisi kehittää, jotta ne hyödyttäisivät alueen yrityksiä ja paikallisia niin, että reittiverkostosta ja luontomatkailusta saadaan seutukunnalle merkittävä vetovoimatekijä. Hankkeessa luodaan reittien yhteistyön ja kehittämisen suunnitelma retkeilyreittien kehittämiseksi.

Hankkeen toiminta alkaa 1.10.2019 ja sen kesto on yhden vuoden. Hankkeen päätoteuttaja on Kehittämisyhtiö Witas Oy ja osatoteuttajana toimii Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy.

Projektipäällikkö vastaa hankesuunnitelman toteutumisesta, suunnittelee ja toteuttaa hankkeen toimenpiteet sekä vastaa hankehallinnosta ja -taloudesta yhteistyössä osa-aikaisen projektityöntekijän kanssa. Työ on kokoaikainen ja kestää hankkeen toteutusajan, yhden vuoden. Hanke on saanut jo rahoittajalta myönteisen hankepäätöksen. Hankkeen rahoittajana toimii Keski-Suomen ELY-keskus Manner-Suomen Maaseudun kehittämisohjelmasta.

Projektipäälliköltä edellytämme työkokemusta seuraavista aihealueista:

  • Kokemusta luontomatkailun ja reitistöjen kehittämisestä sekä yritysten kanssa toimimisesta.
  • Kokemusta EU-rahoitteisesta projektihallinnoinnista tai muuta osoitusta järjestelmällisyydestä ja organisointikyvyistä.
  • Kykyä luoda toimivia yhteistyöverkostoja, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, hyviä sosiaalisia taitoja sekä mahdollisuutta joustaviin työaikoihin ja oman auton käyttöön.
  • Eduksi katsomme korkeakoulututkinnon tai muun osoituksen työssä vaadittavassa osaamisesta ja kokemuksesta.

Tarjoamme mielenkiintoisen ja haasteellisen kehittämistehtävän sekä Kehittämisyhtiö Witaksen ja muiden seutukunnan toimijoiden vahvan tuen.

Lisätietoja antaa Kehittämisyhtiö Witas Oy:n matkailupäällikkö jasmine.valikangas(at)witas.fi, puh. 040 703 1205. Yhteydenotot arkisin klo 9-17 välillä.

Lähetä hakemuksesi sähköpostitse pe 6.9.2019 klo 12 mennessä riitta.paananen(at)witas.fi.

Kehittämisyhtiö Witas Oy on vuonna 2004 perustettu pohjoisessa Keski-Suomessa toimiva elinkeinoyhtiö, joka palvelee yrittäjiä sekä yrittäjäksi aikovia kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa. Witas vastaa myös matkailun kehittämisestä ja matkailumarkkinoinnista. Yhtiön omistaa Viitasaaren kaupunki sekä Pihtiputaan, Kinnulan ja Kivijärven kunnat. Liikevaihtomme vaihtelee vuosittain 1-1,5 m€:n välillä ja henkilöstön määrä on 8-15 riippuen hankesalkun koosta. Tunnusomaista toiminnallemme on luottamuksellisuus, luotettavuus, aito vuorovaikutus ja asiantuntijuus. Strategiamme 2017–2020 mukaisesti tavoitteemme on kasvattaa alueen elinvoimaisuutta yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa luomalla menestystarina verkostoituneesta ja luontoarvoja kunnioittavasta maaseudusta

 
Päivitetty 4.9.2019

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA


 

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »