Terveisiä Lukiosta käytännön taitajia –hankkeesta / syksy 2018

Julkaistu 29.10.2018
 

Työelämä- ja yrittäjyysopinnot pohjoisen Keski-Suomen lukiossa jatkuvat

Pohjoisen Keski-Suomen lukiolaiset Saarijärven-Viitasaaren seutukunnalla ovat opiskelleet Lukiosta käytännön taitajia -hankkeen Työelämä- ja yrittäjyysopintokokonaisuutta. Työelämään ja yrittäjyyteen kannustavia kursseja on integroitu lukio-opintoihin Karstulassa, Kinnulassa, Pihtiputaalla ja Viitasaarella. Neljän työelämäkurssin opintokokonaisuus on suunniteltu ja toteutettu Pihtiputaan lukiossa.

Hanke on luonut mallin, jossa työelämätaitojen opiskelu on mahdollista lukion aikana teoreettisina opintoina sekä niihin integroituina työssä oppimisina paikallisissa yrityksissä.

Kiitos Teille yrittäjät, runsaasta kiinnostuksestanne ja tulevaisuuden työntekijöille tarjoamistanne työssäoppimispaikoista.  Työelämä- ja yrittäjyyskurssit jatkuvat lukioissa edelleen ja lukiolaiset ottavat teihin yhteyksiä työssäoppimispaikkojen suhteen. Toivottavasti tienne kohtaavat – nyt ja jatkossakin!

Lukiosta käytännön taitajia -hanke

Lukiolaiset suorittavat lukio-opintoihin kuuluvia, valinnaisia työelämäkursseja verkko-opintoina, ajasta ja paikasta riippumattomasti, omaan tahtiinsa. Heitä ohjataan ja kannustetaan.

Kursseihin olennaisena osana liittyvillä työssäoppimisjaksoilla opiskelijat tutustuvat oikeisiin työympäristöihin ja tekevät kursseihin liittyviä oppimistehtäviä. Yritysten tarjoamat työssäoppimispaikat tarjoavat nuorten työelämäopintoihin kokemuksia erilaisista työympäristöistä - ja oikeasta työn teosta. 

Työelämäkorttikurssit

Lukiolaiset opiskelevat lisäksi työelämässä tarvittavia kursseja. Työelämään valmistavista korttikursseista suosittuja ovat mm. hygienia- ja anniskelupassikorttikurssit sekä järjestyksenvalvoja- ja lastenhoitokurssit. Hankkeessa lukiolaiset ovat suorittaneet myös tieturva- ja työturvallisuuskorttikursseja.

Lukiolaisen työelämäpassi

Lukiolainen saa ylioppilaaksi valmistuessaan Lukiolaisen Työelämäpassin. Työelämäpassi kokoaa työelämään ja elämänhallintaan liittyvien kurssien suoritusmerkinnät - osoittaa lukiolaisen aktiivisuutta työelämää kohtaan. Lukiolaisen Työelämäpassi on todistus siitä, että lukiolaisella on valmiuksia työelämään siirtymiseksi. Todistus helpottaa työllistymään kesäisin ja lukion jälkeisenä, mahdollisesti muuten toimettomana, aikana.

Työnantaja voi perehdyttää nuoren työtehtäviin yrityksessä ja palkata hänet myöhemmin avuksi kesätyöhön tai muuhun tarpeeseen.

Sytytetään nuorissa kipinä työhön ja yrittäjyyteen kotiseudullamme

Hankkeen opinnot ja työssäoppimisjaksot kirjataan Lukiolaisen Työelämäpassiin, joka jaetaan päättötodistuksen yhteydessä.

Hankkeen hallinnoijana ja toteuttajana toimii Pihtiputaan kunta ja lukio, rehtori Pentti Räisänen ja projektipäällikkö Heli Hjelmeroos-Haapasalo.

Hankkeessa ovat mukana Karstulan, Kinnulan, Pihtiputaan ja Viitasaaren lukiot. Hankkeen toteutusaika on 1.8.2015 - 31.12.2018. Hankkeen rahoittajina toimivat Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta (ESR) sekä alueen kunnat, Kehittämisyhtiö Witas Oy ja Karstulanseutu Oy.

 
Päivitetty 29.10.2018

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA
Toritalo (ent. OP)
Keskustie 47
43900 Kinnula

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

 

 

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »