Toisen asteen opiskelijoiden Keksintömylly Viitasaarella 2.-3.10.2018

Julkaistu 28.9.2018
 

Yrittäjä, löytyykö sinulta yritystoimintaan liittyviä haasteita, joihin toisen asteen opiskelijat voisivat keksintömyllyssä etsiä innovatiivisia ratkaisuja?

Toisen asteen opiskelijoille suunnattu Keksintömylly järjestetään 2.-3.10.2018 Viitasaarella. Keksintömyllyssä opiskelijat pääsevät ratkomaan aitoja, työelämästä nousevia toimeksiantoja. Keksintömylly on sekä opiskelijoille että oppilaitoksille maksuton.

Pyydämme alueemme yrittäjiä miettimään ja tarjoamaan toisen asteen opiskelijoille sopivia yritystoimintaan liittyviä haasteita mahdollisimman pian Witaksen Innovaattori Jali Heilmannille, puh. 044 351 5499 tai jali.heilmann(at)witas.fi.

Keksintömyllyssä osallistujat tutustuvat kokemuksellisen oppimisen kautta uuteen, käyttäjäkeskeiseen ja tulevaisuuteen suuntaavaan henkilökohtaiseen työkaluun ja kehittämismenetelmään. Keksintömyllyssä ei opiskella perinteisiä oppiaineita vaan monialaista kehittämistä ja innovaatiotoimintaa. Toisen asteen opiskelijoille tarjotaan käytännön tekemisen menetelmä, joka vaatii myös pois-oppimista ja rohkeaa kokeilemista. Keksintömyllyn toimeksiannot perustuvat aitoihin asiakastarpeisiin.

Tuotoksena on useita konsepteja, joita voidaan viedä käytäntöön toimeksiantajan harkinnan mukaan. Parhaat konseptit voidaan palkita Keksintöjen viikon päätapahtumassa. Palkittavat konseptit voidaan valita esimerkiksi käyttökelpoisuuden, innovatiivisuuden tai muun ominaisuuden perusteella.

Keksintömylly perustuu JAMK:n Innovaatioviikkoon, jossa opiskelijat tutustuvat käytännön kokemuksen kautta käyttäjälähtöiseen ongelmaratkaisumenetelmään. Innovaatioviikko on kaikille ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijoille pakollinen, ja sen suorittaa vuosittain noin 1200 opiskelijaa. Tulokset ovat olleet vakuuttavia sekä toimeksiantajien että opiskelijoiden näkökulmasta. Tätä samaa Design Thinking -menetelmää opettavat myös maailman johtavat bisneskoulut.

Keksintömyllyn järjestävät yhteistyössä Kehittämisyhtiö Witas Oy, Viitasaaren kaupunki, Keski-Suomen ELY-keskus ja Maaseuturahasto.

Lisätietoja Keksintömyllystä antaa Innovaattori Jali Heilmann, puh. 044 351 5499 tai jali.heilmann(at)witas.fi.

 
Päivitetty 28.9.2018

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA
Toritalo (ent. OP)
Keskustie 47
43900 Kinnula

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

 

 

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »