Leader Viisarin ideahaku käynnissä: Pallo on teillä!

Julkaistu 7.9.2018
 

Ideahaku käyntiin: Pallo on teillä!

Viisari potkii liikkeelle ideoiden haun. Heitä ideat ilmaan ja kokoa lyhyt suunnitelma kehittämistarpeesta. Potkaise ideasi maaliin syyskuun aikana. Ideahaun maalit jaetaan osumatarkkuuden perusteella jatkovalmisteltavaksi joko Viisarilta tai Keski-Suomen ELY-keskukselta haettavaan maaseuturahoitukseen.

Tässä vaiheessa haemme siis lyhyitä ja ytimekkäitä (alustavia) suunnitelmia, jotka vastaavat (ainakin) kysymyksiin: Kuka? Mitä? Miksi? Kenelle? Milloin? Millä hinnalla?

Kuka voi hakea?
Hakijana voivat olla rekisteröityneet yhdistykset, koulutusorganisaatiot, tutkimuslaitokset, kunnat, elinkeinoyhtiöt, säätiöt tms.

Mihin voi hakea?
Ideoita haetaan hankkeisiin, jotka parantavat maaseudun palveluja ja viihtyisyyttä. Hanke voi olla koulutusta, tiedonvälitystä, yhteistyötä sekä yleishyödyllistä kehittämistä tai -investointeja. Lue lisää hanketyypeistä täältä.
Yleishyödyllisen investoinnin hyödyn tulee ohjautua alueen asukkaille ja kohteen tulee pääsääntöisesti olla alueen asukkaiden käytettävissä. Tukea ei siis voida myöntää vain yhdistyksen oman jäsenistön tarpeisiin.

Milloin voi hakea?
Ideahaku on voimassa syyskuun ajan. Tämän jälkeen katsomme yhdessä Keski-Suomen Ely-keskuksen kanssa, kummanko rahoitukseen ideat parhaiten sopivat. Hankkeiden jatkovalmistelu tapahtuu lokakuun aikana.

Miten haetaan?
Ideahakuvaiheessa suunnitelmat lähetetään sähköpostitse osoitteella viisari@saarijarvi.fi.

Mitä muuta kannattaa huomioida?
Varsinainen hakeminen ideavaiheen jälkeen tapahtuu sähköisessä Hyrrä-verkkopalvelussa. Tätä varten yhdistysten tulee laittaa Katso-palvelun tunnukset hakuun, jos niitä ei jo ole. Lisäksi Hyrrä-oikeudet yhdistysten nimenkirjoittajille tulee laittaa kuntoon. Lue lisää Maaseutuviraston Hyrrä-sivuilta. Mikäli hankeidea on rakentamista, kannattaa hyvissä ajoin olla yhteydessä asiantuntijaan, joka tekee mahdolliset rakennuspiirustukset ja kustannusarvion. Katso ohjeita rakentamisasiakirjojen laadintaan tästä.

Ideahaku ja siitä mahdollisesti jatkovalmisteluun pääseminen ei vielä tarkoita, että idea on varmasti rahoitettavien joukossa. Viisarin hallitus käsittelee Viisarille esitetyt hakemukset ja valinta perustuu valintakriteereihin. Keski-Suomen Ely-keskuksella on myös omat valintakriteerinsä ja omat käytäntönsä rahoitettavien hankkeiden valintamenettelyyn. Lue niistä lisää ELY-keskuksen sivuilta.

Virallisten tukipäätösten saaminen menee vuoden 2019 puolelle, tämä tulee huomioida hankkeiden toteutusaikaa suunniteltaessa. Kuluva EU:n rahoituskausi on päättymässä v. 2020 lopussa, joten tässä vaiheessa ei suositella tämän pidempää toteutusaikaa.

Lue lisää hankerahoituksesta
Viisarin kotisivuilta
ELY-keskuksen kotisivuilta 

Lisätietoja ideahausta:
Marja Salonen, marja.salonen(at)saarijarvi.fi tai puh. 0400 418 055
Mari Puro, mari.puro(at)saarijarvi.fi tai puh. 040 712 2025

 

 
Päivitetty 7.9.2018

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA
Toritalo (ent. OP)
Keskustie 47
43900 Kinnula

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

 

 

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »