Mummoviisaus leviää – Pihtiputaan keulakuva entistä näkyvämmäksi

Julkaistu 4.5.2018
 

Mummon manageri tiedottaa 4.5.2018

Pihtiputaan Mummo tunnetaan arkijärjen ja lämpimän, elämäniloisen asenteen levittäjänä. Tässä ajassa on mummoviisaudelle kysyntää yhä enemmän, ja Pihtiputaalla onkin kaikessa hiljaisuudessa valmisteltu Mummolle entistä näkyvämpää roolia.  

– Moni tuntee Pihtiputaan nimenomaan Mummosta. Tuon oman humaanin viestini päätöksentekoon, jossa esimerkiksi inhimillinen vanhustenhoito uhkaa jäädä pelkiksi juhlapuheiksi. Yhtä lailla puolustan eri areenoilla isovanhemmuuden merkitystä, kädentaitojen säilymistä, lähiruokaa ja inhimillistä, ymmärrettävää viestintää, toteaa virallinen Pihtiputaan Mummo Aune Turunen.

Pihtiputaan Mummon nettisivut on juuri avattu osoitteessa www.pihtiputaanmummo.fi. Mummolla on myös Twitter-tili ja Facebook-sivut, jossa kerätään kansalaisilta sitä mummoviisautta, jota itse kukin on omilta isovanhemmiltaan saanut.

– Seuraan tarkasti keskustelua ja varmasti osallistunkin siihen silloin tällöin. Nyt on aika ottaa mummojen viisaudesta vaarin!

Kevään ja kesän mittaan Mummon voi tavata erilaisissa tapahtumissa. Mummon toriturnee alkaa kesäkuun 1. päivänä Viitasaarelta ja jatkuu Jyväskylään, Kokkolaan ja Kuopioon. Mummoideologiaa on levittämässä virallinen Pihtiputaan Mummo, jonka kolmevuotinen kausi päättyy heinäkuun alussa. Tuolloin julkistetaan hänen seuraajansa, josta paikkakunnalla parhaillaan äänestetään. Turneella pääsee myös maistamaan Pihtiputaan Mummon jäätelöä, jonka on kehittänyt pihtiputaalainen jäätelöyritys Liisankankaan Jäätelö.

Paikallisesti Mummo vaikuttaa jatkuvasti, toukokuussa esimerkiksi pihtiputaalaisten omalla rollaattorimarssilla ja lasten pullatalkoissa. Mummo on mukana myös Elämää maaseudulla -messuilla lauantaina ja sunnuntaina 5.–6. toukokuuta Pihtiputaalla.

Pihtipudas satsasi Mummoon edellisen kerran, kun Niemenharjun matkailukeskusta rakennettiin pari vuotta sitten. Silloin matkailukeskuksen vieressä sijaitsevasta Lamminpään talosta kunnostettiin Pihtiputaan Mummon virallinen mökki.

– Mökki on ollut kokouskäytössä. Yhtä lailla se sopii esimerkiksi pienten työyhteisöjen virkistäytymiseen tai matkailijaporukan taukopaikaksi. Hirsitalon tuvassa leijuu hyvää tekevä mummolan henki.

Lisätiedot: Pihtiputaan Mummon manageri Elina Mäkinen, puh. 044 577 6390

 
Päivitetty 4.5.2018

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA
Toritalo (ent. OP)
Keskustie 47
43900 Kinnula

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

 

 

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »