Spektrikameroiden toimintaperiaatteet ja soveltamiskohteet -tilaisuus Lievestuoreella

to 31.05.2018
 

Spektrikamera näkee enemmän kuin ihmissilmä. Sitä voidaan käyttää mm. teollisuudessa tai lääketieteessä tunnistamaan syöpää.

Milloin: 31.05.2018 klo 13.00–16.30

Missä: Senop Optronics, Varikontie 90, 41400 Lievestuore

Spektrikameran sovellusalueet ovat laajat: esimerkiksi lääketiede (esim. ihosyöpä), maa- ja metsätalous sekä ympäristö (turpeen kosteus, viljan sairaudet ja kunto, vesistöjen ja vesien kunto, puuston sairaudet), elintarviketeollisuus (pilaantuneiden raaka-aineiden tunnistaminen, värivirheet, raaka-aineväärennökset ym.), erilaiset teollisuusprosessit (esim. pinnoitteet ja niiden tasaisuus/peittävyys, sahatavaran laaduntarkkailu, viat, epäpuhtaudet, jätteiden lajittelu jne.), taide (väärennökset ym. tutkimukset), rikospaikan tutkinta (verijäljet), ja geologia (mineraalien havainnointi).

Toistaiseksi pääosin kamerat ja menetelmät ovat sen verran kalliita ja ”hankalia”, että monet menetelmät ovat vielä tutkimustasolla ja laitteita löytyy lähinnä tutkimusorganisaatioista. Mutta kaikki kehittyy; menetelmät muuttuvat luotettavammiksi, kameroiden hinnat laskevat ja tekniikka kehittyy. Tämä tarkoittaa, että teollisuudelle tulee lisää mahdollisia sovelluskohteita ja lopulta jopa kuluttajatuotteita.

Tapahtuma järjestetään Senop Oy:n tiloissa Lievestuoreella. Senop kehittää sensorijärjestelmiä puolustus- ja turvallisuusviranomaisten tarpeisiin ja yrityksen tuotteisiin kuuluvat myös spektrikamerat. Tapahtuman asiantuntijoina toimivat dosentti Ilkka Pölönen ja FT Anna-Leena Erkkilä Jyväskylän yliopistolta. Pölönen esittelee spektrikuvantamisen perusteita ja Erkkilä spektrikameroiden soveltamiskohteita.

Tapahtuma on maksuton.

Ilmoittautuminen

 
Päivitetty 17.4.2018

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA


 

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »