Yrittäjä, tarjoa lukiolaiselle työssäoppimispaikka syksyllä 2017

Julkaistu 21.6.2017
 

Karstulan, Kinnulan, Pihtiputaan ja Viitasaaren lukioissa alkaa syksyllä 2017 työelämä- ja yrittäjyysopintojaksoja.

Lukiosta käytännön taitajia -hankkeen työelämäopinnoissa painotetaan tekemällä ja kokemalla oppimista.

Yhteistyökumppaneiksi työelämäopintoihin haetaan yrityksiä sekä julkisen sektorin työpaikkoja.

Lukiolainen osallistuu yrityksen työntekoon erimittaisilla työssäoppimisjaksoilla (esim. 1-2 päivää tai 2 viikkoa). Opiskelija oppii työasennetta, käytännön taitoja sekä tutustuu eri toimialojen vaatimuksiin ja tavoitteisiin. Käytännön toteutuksesta opiskelija ja työnantaja sopivat yhdessä.

Lyhyestä työelämään tutustumisjaksosta (1-2 pvää) nuorelle ei makseta palkkaa. Pidemmässä jaksossa sovitaan palkka ja tehdään työsopimus. Työnantajan tulee antaa opiskelijalle ohjausta ja riittävät tiedot oppimistehtävien tekemistä varten.

Ilmoittaudu mukaan! Ilmoittautumalla autat lukiolaista löytämään ne työnantajat, jotka ovat alustavasti kiinnostuneet työssäoppimisen ohjauksesta. Varsinainen sitoumus tehdään kirjallisesti opiskelijan kanssa ennen työjakson alkua.

Ilmoita kiinnostuksestasi tarjota lukiolaiselle työssäoppimispaikka sähköpostilla osoitteeseen heli.hjelmeroos-haapasalo(at)pihtipudas.fi tai soittamalla puh.040 7144884.

Lukiosta käytännön taitajia -hanke antaa lukiolaisille mahdollisuuden kokeilla taitojaan työelämässä ja tutustua kotipaikkakunnan monipuolisiin ammatteihin. Näissä nuorissa on mahdollisesti yrityksesi tuleva työntekijä tai yritystoiminnan jatkaja. Sytytetään yhdessä lukiolaisissa nuorissa kipinä kotiseudun työhön ja yrittäjyyteen!

Hankkeen hallinnoijana toimii Pihtiputaan kunta/Pihtiputaan lukio. Hankkeessa ovat mukana Karstulan, Kinnulan, Pihtiputaan ja Viitasaaren lukiot. Yhteistyökumppaneina Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy ja Kehittämisyhtiö Witas Oy. Hankkeen rahoittajina toimivat Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta (ESR) sekä alueen kunnat, Kehittämisyhtiö Witas Oy ja Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy.

Heli Hjelmeroos-Haapasalo
Lukiosta käytännön taitajia
heli.hjelmeroos-haapasalo(at)pihtipudas.fi
puh. 040 7144884
www.peda.net/pihtipudas/lukio/lkt

        

 
Päivitetty 21.6.2017

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA


 

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »