Vastaa kyselyyn seutukunnan yhteisen palveluvälityskanavan kehittämiseksi

Julkaistu 7.6.2017
 

Kysely kartoittaa seutukunnan asukkaiden, palveluyritysten ja järjestöjen tarpeita sekä näkemyksiä yhteisen palveluvälityskanavan kehittämiseksi.

Kyselyyn vastaaminen vie aikaa kymmenisen minuuttia ja vastausaikaa on juhannukseen saakka.

Osallistu kyselyyn
 

MIKÄ PALVELUTORI?

Palvelutori on yksinkertaisimmillaan ohjaus- ja neuvontapalvelu, joka kokoaa ja välittää iäkkäille ihmisille kohdennettuja palveluita. Palvelutori kokoaa yhteen eri palveluntarjoajia sekä julkiselta, yksityiseltä ja kolmannelta sektorilta ja tarjoaa tuon tiedon valmiiksi koottuna asiakkaille heidän tarpeidensa mukaisesti. Asiakkaan ei tarvitse jonottaa erilaisiin palveluihin tai käyttää aikaansa etsiäkseen tietoa sopivista palveluista, koska hän saa neuvontaa suoraan Palvelutorilta. Palvelutori voi toimia puhelinneuvontana, asiakastapaamisina sekä nettipalveluna. Joissakin toteutuksissa on myös yhteinen kokoontumistila, jossa vaihdetaan kuulumisia, kokoonnutaan harrastuspiiriin, jumppaan, tms. Ideassa tärkeintä on asiakkaan tarvitsema palvelu kotona asumisen, henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin säilymisen kannalta.

Idea kartoittaa kiinnostusta ja tarpeita yhden kanavan kautta tavoitettavista kaikkien toimijoiden palveluista sekä neuvonnasta nousi esille InnoVapriikki-hankkeen järjestämissä sote-työpajoissa. Kiinnostus kohdistui pian hyvinvointipalveluja sekä kaikkia ikäihmisten asumiseen liittyviä palveluja yhteen keräävästä palvelukanavasta, palvelutorista. Palvelutorin tyyppisiä ratkaisuja on toteutettu useita eripuolilla Suomea, yleensä isoissa kaupungeissa.

Palvelutori-esiselvityshanke kartoittaa, kiinnostaako palvelutorimalli tällä seutukunnalla ja millainen sen tulisi olla.


Kehittämisterveisin,
Sirkka Paananen
Palvelutori-esiselvityshanke
sirkka.paananen(at)viitasaari.fi

   

 
Päivitetty 7.6.2017

VIITASAARI
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA
Kunnanvirasto
Keskustie 45
43900 Kinnula

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
puh. 014 577 6200
info(at)witas.fi
Henkilöstön yhteystiedot

 

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »