Artrannan tavoitteena on muotoilun edistäminen

Julkaistu 18.8.2016, päivitetty 5.4.2017
 

Artranta ja seudun yritykset

Artranta ry on muotoilun edistämiseksi vuonna 2012 perustettu yhdistys.Tärkeä osa Artrannan toimintaa on yritysyhteistyö. Tavoitteena on muotoilijoiden ja yrittäjien yhteistyöllä parantaa yhtiöiden kilpailukykyä ja lisätä seudun elinvoimaa.

Artranta tarjoaa yrittäjille muotoiluseminaareja ja -tietoiskuja sekä asiantuntija- ja yritysvierailuja. Artranta myös järjestää yrittäjille kontakteja muotoilijoihin sekä työpajoja, joissa seudun yritykset saavat apua muotoilu- tai tuotekehityshaasteisiinsa.

Syksyn tietoiskut ja työpajat

23.8. klo 7.00-
24.8. klo 12-15
7.9. klo 13-17
21.9. klo 9-10
5.10. klo 9-10
19.10. klo 9-10
2.11.klo 9-10
Yrittäjävierailu Lahteen
Maatuvat arkut ja uurnat -seminaari ja työpaja
Digimarkkinointi & verkkonäkyvyyden parantaminen -työpaja
Muotoilun vaikutus yrittäjän hyvinvointiin ja jaksamiseen -tietoisku
Brändin sparraus -työpaja
Muotoilu ja tuotekehitys työvälineenä 3D -työpaja
Juvosen Riikan Kasvukausi

Muotoilumaailma

Muotoilumaailma-hanke pyrkii yhdistämään muotoilijat ja pk-yritykset. Se tarjoaa muotoilijoille kontakteja yrityksiin ja tuo seudun yrityksiin muotoiluosaamista. Hanke toteutetaan pohjoisessa Keski-Suomessa vuoden 2017 loppuun saakka ja se on EU:n Maaseuturahaston tukema Leader-hanke.

» Lue lisää hankkeesta

Suomen ensimmäinen arkkitehdeille ja muotoilijoille suunnattu residenssi

Artranta on avoin muotoilijoille kaikkialta maailmasta. Residenssi tarjoaa vierailijoilleen luonnonläheisen ja inspiroivan ympäristön, jossa voi kokeilla esimerkiksi erilaisia luonnonmateriaaleja kestävän kehityksen ihanteiden mukaisesti.

Väliaikaisesti residenssi toimii yhteistyössä Karstulan evankelisen opiston kanssa. Vuoden 2017 aikana saataneen käyttöön sekä työ- että majoitustilat Karstulan keskustasta idyllisestä Kruukkilan kotiseututalosta. Visiona on hirsisen muotoilukeskuksen rakentaminen karstulalaiseen metsämaisemaan Pääjärven rannalle. Suunnitelmissa on arkkitehtikilpailun järjestäminen keskuksen päärakennuksesta.

Tulevan syksyn, talven ja kevään aikana Artranta tarjoaa muotoilijoille ja arkkitehdeille sekä alan opiskelijoille 1-3 kuukauden residenssijaksoja Karstulan opistossa, jossa on viihtyisät majoitustilat, ruokailumahdollisuus ja työtilaa. Residenssivieraiden käytössä on osaamis- ja teknologiakeskus Ropotin puun ja metallin työstökoneet sekä mm. 3D-tulostusmahdollisuus.

Pirkko Siivola
Artrannan projektipäällikkö
puh. 0400 556292
pirkko.siivola(at)artranta.fi

» www.artranta.fi

 
Päivitetty 5.4.2017

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA


 

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »