Kinnulan tarinoita teoksina - Taiteen Wirtapiiri

Julkaistu 6.2.2017, päivitetty 31.3.2017
 

Kinnulassa on julkistettu kuluvan talven aikana kaksi uutta julkista yhteisötaideteosta. Tarinapuu-teos sijaitsee Kinnulan uudessa päiväkodissa ja Pala Taivasta -teos sijoittuu Kinnulan kirjastoon. Molemmat teokset on toteutettu osana Taiteen Wirtapiiri -hanketta, jonka projektipäällikkönä toimii yhteisötaiteilija Jaana Bombin.

Tarinapuuta oli toteuttamassa viisitoista kinnulalaista naista sekä yksi mies. Teoksen suunnittelu aloitettiin vuoden 2016 alussa. Toteuttamisessa mukana ollut työryhmä halusi, että teos tuo esille nimensä mukaisesti vahvaa paikallista tarinankerrontaperinnettä jonka lisäksi oli tärkeää, että se sopii lasten maailmaan.

Pala Taivasta on kinnulalaisten koululaisten toteuttama teos. Idea teokseen saatiin kahdeksasluokkalaisen Janika Piispasen idealuonnoksesta. Teoksen keskiössä on tähtitaivaalle kurkottava peura, jonka jaloista kasvaa elämänpuu. Teos kertoo paitsi unelmista - tähtiin kurkottamisesta - myös omien juurten ja kotiseudun merkityksestä.

Molempien teosten kohdalla oli tavoitteena, että prosessi vahvistaa paikallista vahvaa käsityöperinnettä, yhdessä tekemistä ja paikallisidentiteetin tunnetta myönteisellä tavalla. Yhteisölliset projektit ja valmiit teokset ovat pienten kuntien `käyntikortteja´ ja tukevat alueen imagotekijöitä ja elinvoimaisuutta.

Pala Taivasta -teos on hyväksytty Suomen Valtioneuvoston toimesta osaksi Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Jaana Bombin
Projektipäällikkö
Taiteen Wirtapiiri
puh. 044 537 2507
jaana.bombin(at)witas.fi

Lisätietoja Taiteen Wirtapiiri -hankkeesta

  

 
Päivitetty 31.3.2017

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA


 

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »