PÄMÄ-hanke päättyi vuoden vaihteeseen

Julkaistu 27.1.2021, päivitetty 25.2.2021
 

Päämäärätietoisesti uutta liiketoimintaa pohjoiseen Keski-Suomeen -hankkeen toimenpiteet välittivät tietoa erilaisista maaseudun liiketoimintamalleista pohjoiseen Keski-Suomeen, aktivoivat alueen yrittäjiä luomaan uutta liiketoimintaa, loivat uusia yrittäjien verkostoja sekä pilotoivat toimintamallin maatilojen liiketoimintatiluskierroksille.

PÄMÄ-hanke järjesti 26 infotilaisuutta maaseudun erilaisista liiketoimintamahdollisuuksista. Tilaisuuksiin osallistui keskimäärin 22,2 henkilöä/tilaisuus. Verkostoivia työpajoja maaseutuyrittäjille ja yrittäjyydestä haaveilevilla järjestettiin 6, joihin osallistui keskimäärin 12 henkilöä/työpaja. Tilaisuuksien lisäksi hankkeessa kuvattiin 12 videota sekä tehtiin 14 tietokorttia erilaisista maaseudun mahdollisuuksista.

Liiketoimintatiluskierroksia järjestettiin yhteensä 8, joista neljä Saarijärven alueella ja neljä Witas-alueella. Witas-alueella jokaisessa kunnassa toteutettiin yksi liiketoimintatiluskierrospilotointi, jonka ideana oli koota tiimi asiantuntijoita miettimään tilan kehittämistä. Tiluskierrosten palaute oli todella positiivista ja yrittäjät kokivat saaneensa realistisia vaihtoehtoja perusteluineen tilan kehittämiseen.

Tilaisuuksien kautta tavoitettiin yhteensä 381 maaseudun erilaisista liiketoimintamalleista kiinnostunutta henkilöä. Henkilökohtaisesti kontaktoitiin 61 maaseutuyrittäjää tai -yrittäjäksi aikovaa.

Erityisesti etäyhteyksistä olemme saaneet positiivista palautetta. Toteutimme jokaisen infotilaisuuden siten, että siihen oli mahdollista osallistua mistä vain hankealueelta etänä tai katsoa se myöhemmin tallenteelta. Koronan tullen hankkeen toiminta ei pysähtynyt, vaan enemminkin lähti lentoon, kun etäyhteyksien käyttö oli jo hanskassa!

Kaikki hankkeessa tuotetut materiaalit löytyvät myös jatkossa hankkeen nettisivuilta

Kiitokset kaikille hankkeessa mukana olleille aktiivisille maaseutuyrittäjille ja yhteistyökumppaneille!

Ystävällisin terveisin

PÄMÄ-hankkeen väki

 

         

 
Päivitetty 25.2.2021

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA


 

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »