Sulje | Tulosta
Tämä sivu on tulostettu: https://www.witas.fi/

Etusivu > Hankkeet > Osaajia kasvuun ja kansainvälistymiseen

Osaajia kasvuun ja kansainvälistymiseen

     


Tuu ja tee Sydänsuomessa

Tavoitteena on kehittää kasvuyritysten pidemmän aikavälin rekrytointitarpeisiin vastaava uusi systemaattinen yhteistoimintamalli, joka on suunniteltu ja jota toteutetaan yhteistyössä yritysten kanssa. Yritykset hakevat joukkoonsa joko valmiita osaajia, erityisasiantuntijoita tai sitten henkilöitä, joilla on valmiuksia ja motivaatiota kouluttautua ja kehittää omaa osaamistaan yrityksen liiketoimintasuunnitelman vaatimusten mukaisesti. Lähes puolet yrityksistä on ilmoittanut, että osaavan työvoiman saatavuus rajoittaa kasvua joko merkittävästi tai jonkin verran. Kansainvälisiä rekrytointeja ja erityisosaamista tarvitaan kasvuyrityksissä erityisesti viennin ja kansainvälistymisen mahdollistajiksi sekä uusien, innovatiivisten tuotteiden kehittämiseksi.

Toiminnan varsinainen kohderyhmä on Saarijärven-Viitasaaren alueen pk-sektori ja erityisesti kasvuhaluiset, kansainvälistymisyyteen pyrkivät yritykset toimialariippumattomasti. Välillisenä kohderyhmänä ovat myös ne mikro- ja pk-yritykset, jotka eivät osallistu varsinaisesti hankkeen toimintaan sekä alueelle työllistyvät ihmiset.

Toiminta-alueena on Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas ja Viitasaari. Osaajia kasvuun ja kansainvälistymiseen on yksi osa isompaa pohjoisen Keski-Suomen Sydänsuomessa-kokonaisuutta, johon kuuluu lisäksi Kehittämisyhtiö Karstulanseudun hallinnoima Yrityspalvelujärjestelmä uuden liiketoiminnan luomiseen (EAKR) sekä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston POKE:n hallinnoima Invest in Staff (ESR).

Osaajia kasvuun ja kansainvälistymiseen -hankkeen hallinnoijana toimii Kehittämisyhtiö Witas Oy ja se toteutetaan yhteistyössä Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy:n sekä Kannonkosken kunnan kanssa. Hankkeen toteutusaika on 1.8.2019-31.12.2021. Rahoittajina toimivat Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) sekä kunnat.

Kotisivut www.sydansuomessa.fi
Facebook www.facebook.com/sydansuomessa
Instagram www.instagram.com/sydansuomessa

Kari Jarvansalo
projektipäällikkö
puh. 044 351 5499
kari.jarvansalo(at)witas.fi

Kirsti Kaakkurivaara
projektikoordinaattori (osa-aik.)
puh. 0400 770 706
kirsti.kaakkurivaara(at)witas.fi

Perttu Sonninen
viestintävastaava (osa-aik.)
puh. 040 763 0606
seutukoordinaattori(at)saarijarvi.fi