Sulje | Tulosta
Tämä sivu on tulostettu: https://www.witas.fi/

Etusivu > Hankkeet > Päättyneet hankkeet > PÄMÄ

PÄMÄ


PÄMÄ - Päämäärätietoisesti uutta liiketoimintaa pohjoiseen Keski-Suomeen

PÄMÄ-hanke aktivoi Pohjoisen Keski-Suomen alueen maaseudun yrittäjiä kohti uutta liiketoimintaa kuten hevos- ja lammastalous, erikoiskasvit, hoivapalvelut, sivutuotteiden hyödyntäminen, blue- ja green care, maaseutumatkailu, tuotteiden suoramyynti ja jatkojalostus sekä tilojen uusiokäyttö sekä kehittää ja luo uusia yrittäjäverkostoja. Lisäksi järjestetään infotilaisuuksia ja tiluskierroksia, joissa yrittäjille etsitään uusia ajatuksia.

PÄMÄ -hankkeen taustana on Suomen maataloudessa käynnissä oleva vahva rakennemuutos, jonka seurauksena monet tilat pohtivat keinoja, kuinka tilalta voisi saada elannon, jos kotieläintuotanto ollaan lopettamassa tai mahdollisuutta tilan yksikkökoon laajentamiseen ei ole. Yrittäjille tarjotaan tietoa maaseudun uusista liiketoimintamalleista, rohkaisua uuteen liiketoimintaan sekä vahvoja yrittäjäverkostoja toimintansa tueksi.

Toteutusaika on 1.3.2019-31.12.2020 ja hallinnoijana toimi Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti ja osatoteuttajana Kehittämisyhtiö Witas Oy. Hankkeen rahoittajana toimi Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseuturahastosta ja pohjoisen Keski-Suomen kunnat.

Seuraa somessa @pamahanke
www.facebook.com/pamahanke
www.instagram.com/pamahanke
twitter.com/pamahanke
www.aitomaaseutu.fi/hankkeet/pama