Sulje | Tulosta
Tämä sivu on tulostettu: https://www.witas.fi/

Etusivu > Hankkeet > Yhteistyötahojen hankkeet > Rakennetaan puusta

Rakennetaan puusta

Puurakentamisen alueellisen kasvuhankkeen tavoitteena on puutuotteiden ja puun rakennuskäytön edistäminen monipuolisella tiedotustoiminnalla Keski-Suomessa. Puurakentamisen ja puutuotealan osaamisen lisääminen ja yhteistyön edistäminen kuntapäättäjien, kaavoittajien, rakennusviranomaisten, paloviranomaisten ja rakennusalan toimijoiden kentässä on tarpeen. Tavoitteena on puurakentamisen uusien kohteiden aikaansaaminen ja esitteleminen ja julkisen puurakentamisen ja siihen liittyvän puutuotealan hankintojen tukeminen.

Tavoittena on selvittää puurakentamisen pullonkaulat ja esteet. Puurakentamisen ja puutuotteiden käytön lisäämiseen on mahdollisuuksia maaseudun erilaisissa rakennushankkeissa. Maaseudulla toimiville rakennuttajille on tarpeen jakaa tietoa puurakentamisen mahdollisuuksista eri kohteissa. Mahdollisuuksia puurakentamisen lisäämiselle on taajamien pienkerrostalojen, liikerakennuksien, maatalousrakentamisen sekä kerrostalojen, rivitalojen ja loma-asuntojen korjaus- ja saneerausrakentamisessa. Myös monipuolinen massiivipuurakentaminen ja erilaisten vaihtoehtojen esittely ja rakennustaitojen ylläpito on tarpeen. Hankkeessa kokeillaan metalliteollisuuden ratkaisujen soveltamista puuteollisuuteen varsinkin erilaisten liittimien osalta. Tätä tietotaitoa hankitaan myös ulkomailta, missä tiedetään asiaa edistetyn. Erityisesti hirsirakentaminen on lisäämässä suosiotaan ja edellyttää tuottaja- ja osaajaverkoston kasvattamista.

Hankkeen hallinnoijana toimii Suomen Metsäkeskus ja rahoittajana Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseuturahastosta. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2018-31.12.2019 ja toiminta-alue Hankasalmi, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Toivakka, Uurainen, Viitasaari sekä Äänekoski.