Sulje | Tulosta
Tämä sivu on tulostettu: https://www.witas.fi/

Etusivu > Hankkeet > Päättyneet hankkeet > Pohjoisen Keski-Suomen vesistömatkailu

Pohjoisen Keski-Suomen vesistömatkailu

Hankkeen tavoitteena oli kehittää pohjoisesta Keski-Suomesta entistä monipuolisempi ja houkuttelevampi vesistömatkailukohde, jonka lomamökkien, kalastuskohteiden, vesistömatkailuohjelmapalvelujen ja opastuspalveluiden kapasiteetti ja taso mahdollistavat huomattavan vesistömatkailuelinkeinon synnyn ja edelleen kehityksen alueella.

Hanke toteutettiin Kannonkosken, Karstulan, Kinnulan, Kivijärven, Kyyjärven, Pihtiputaan, Saarijärven, Viitasaaren ja Äänekosken alueella 1.1.2013–31.12.2014. Hankkeen toimenpiteissä oli mukana noin 80 yhteistyötahoa. Hankkeen rahoittajana toimi Keski-Suomen ELY-keskus EU:n Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta sekä hankkeeseen osallistuneet yritykset. Projektipäällikkönä toimi Esko Lehtinen.

Hankkeen tulokset:

  • Majoituskohteiden varaustilannekalenteri
  • Uusia erityiskalastusjärvikohteita 5 kpl sekä yksi koskikalastuskohde
  • Vuokraveneiksi katsastettujen veneiden/laivojen määrä 15 kpl
  • Vuokraveneen kuljettajakoulutuksia 9 kpl, kalastuksen valvojia 11 kpl
  • Vesistömatkailukohteiden panoramakuvaukset, ottipaikat yms. paikkatietoon perustuvana palveluna

Hankkeen avulla luodut matkailutoiminnot ja -kohteet jatkavat toimintaansa omalla tulorahoituksellaan hankkeen jälkeen. Pohjoisen Keski-Suomen lomamökkien, kalastuskohteiden, vesistömatkailuohjelmapalvelujen ja opastuspalveluiden kapasiteetti ja taso mahdollistavat tällä hetkellä huomattavan vesistömatkailuelinkeinon synnyn ja edelleen kehittymisen alueella.