Sulje | Tulosta
Tämä sivu on tulostettu: https://www.witas.fi/

Etusivu > Ajankohtaista > Tie­dot­teet > Vuosi 2021 > Nuorten yrittäjyys ”koko kylän” asiaksi – Pokella jo tartuttiin toimeen!

Nuorten yrittäjyys ”koko kylän” asiaksi – Pokella jo tartuttiin toimeen!

Miten nuorten yrittäjyyden kynnystä voisi madaltaa? Voisiko mahdollisuuksiin tutustuttaminen innostaa yrittäjyyteen? Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia Tekemällä tienestejä -tuumaustauolla Viitasaarella Pokella ja Pisla Oy:llä sekä järjestämällä paikkariippumaton yrittäjyysvalmennus pohjoisen Keski-Suomen nuorille. Yrittäjyysvalmennuksen järjestää Etätyötilat Hubteekki ja Lennätin sekä Leader Viisarin Bisnes lande -hanke ja valmennuksen toteuttaa Nuorten yrittäjyystalo Innola.

Leader Viisarissa edistetään nuorten yrittäjyyttä Bisnes Lande -hankkeella ja kevään aikana on tehty mm. oppilaitoskiertuetta yhteistyössä kehittämisyhtiöiden kanssa. Poken Viitasaaren yksikön kone- ja tuotantotekniikan lehtori Hannu Sjöstenillä on hyviä kokemuksia Nuori yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -ohjelmasta ja nuoret ovat pyörittäneet talven aikana Ny-yritystä. Tätä intoa haluttiin sytyttää myös muihin Poken opiskelijoihin ja työkaluksi kehitettiin Tekemällä tienestejä -tuumaustauko.

Tuumaustauko järjestetään 4.5.2021 ja sen aluksi nuoret pääsevät kokeilemaan virtuaalilaseja ja saavat kuulla pelitaustan hyödyntämisestä omassa yritystoiminnassa. VR-kokeilujen jälkeen nuoret siirtyvät Pisla Oy:n tiloihin, joissa kuullaan varatoimitusjohtaja Ilkka Keskiseltä Pislan toiminnasta ja tuotekehitysprosessista. Sitten onkin osallistujien aika kääriä hihat ja ideoida omaa yritystoimintaa valmiiden asiakastilausten tai oman osaamisen pohjalta. Tuumaustauossa on mukana myös kehittämisyhtiö Witas Oy:n yrityskehittäjät Seija Haapa-aho ja Lasse Lyijynen.

Nuorten yrittäjyystalo Innola tarjosi mahdollisuutta yritysvalmennuksen järjestämiseen Bisnes lande -hankkeen projektikoordinaattoreille Päivi Hakkaraiselle ja Marja Suomiselle. Valmennuksen mahdollistajiksi innostui Etätyötilat Hubteekki ja Lennätin. Päivi ja Marja saivat nopealla aikataululla kootuksi 16 yrittäjyydestä kiinnostunutta nuorta pohjoisesta Keski-Suomesta. Kuusipäiväinen valmennus starttaa 27.4.2021 Lennättimessä ja jokaisessa valmennuskerrassa on yrittäjä kertomassa omasta yrityspolustaan. Etä- ja lähipäivinä toteutettavan valmennuksen osallistujia on yhdeksästä eri kunnasta ja Bisnes Lande -hankkeessa jatketaankin nuorten yritysverkoston ylläpitoa ja kasvattamista myös valmennuksen jälkeen.

Jos haluat mukaan toimintaan tai nuorten yrittäjyyden edistäminen kiinnostaa, niin olehan yhteydessä paivi.hakkarainen@saarijarvi.fi. Bisnes Lande -hankkeen toiminnan mahdollistaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseuturahastosta.