Työstä aivovoimaa -hanke edistää keskisuomalaisten pienyrittäjien kognitiivista ergonomiaa ja aivoterveyttä

Julkaistu 10.8.2021, päivitetty 11.8.2021
 

Työstä aivovoimaa -hankkeen kohderyhmänä ovat kaikki keskisuomalaiset pienyrittäjät työyhteisöineen.

Toimenpiteillä edistetään keskisuomalaisten pienyrittäjien kognitiivista ergonomiaa ja aivoterveyttä, jotta työn tekeminen sujuvoituu ja hyvinvointi lisääntyy. Toiminnalla lisätään yrittäjien tietoisuutta omien työskentelytapojen vaikutuksista kognitiiviseen jaksamiseen sekä elintapoihin liittyvien valintojen merkityksestä aivoterveyteen.

Hankkeen työntekijät järjestävät Keski-Suomen alueella pienyrittäjille suunnattua, maksutonta toimintaa lähitapahtumina ja verkossa. Hankeen keskeisiä toimintamuotoja ovat:

  • Aivovoimaa-perusvalmennus on tiivis, infoluontoinen paketti aivoterveyteen vaikuttavista elintapavalinnoista sekä kognitiivisesta ergonomiasta. Perusvalmennuksen kesto on 2×2 tuntia.
  • Aivovoimaa-jatkovalmennuksessa luodaan yksilöllisempi yrittäjän polku, jonka tavoitteena on kognitiivista jaksamista tukevien ratkaisujen löytäminen sekä juurtuminen osaksi arkea. Jatkovalmennuksen kesto on 3-6 kuukautta, yhteisiä tapaamisia valmennuksen aikana on 2-4.
  • Työpajatyöskentely yrittäjälle ja hänen työyhteisölleen. Työpajassa luodaan työyhteisön omat käytännöt kognitiivisen ergonomian edistämiseksi työpaikalla. Yhdelle työyhteisölle järjestetään maksimissaan 3 työpajaa. Ennen työpajoja yrittäjä velvoitetaan osallistumaan vähintään Aivovoimaa -perusvalmennukseen.
  • Aivohuoltamo-webinaarien aiheet liittyvät aivoterveyteen, kognitiiviseen ergonomiaan ja yrittäjien kognitiiviseen jaksamiseen. Aivohuoltamoja toteutetaan kerran kuussa verkossa ja ne ovat kestoltaan 30 minuuttia.

Lue lisää keskisuomalaisille yrittäjille suunnatusta maksuttomasta toiminnasta www.muistiterveys.fi. Työstä aivovoimaa -hanketta hallinnoi Keski-Suomen Muistiyhdistys ja sitä rahoitetaan Euroopan sosiaalirahastosta.

Tuula Kauppinen
puh. 040 673 0061
tuula.kauppinen(at)ksmuisti.fi

Lea Jokela
puh. 040 673 0060
lea.jokela(at)ksmuisti.fi

 
Päivitetty 11.8.2021

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA
Toritalo (ent. OP)
Keskustie 47
43900 Kinnula

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

 

 

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »