Nuorten yrittäjyys ”koko kylän” asiaksi – Pokella jo tartuttiin toimeen!

Julkaistu 26.4.2021
 

Miten nuorten yrittäjyyden kynnystä voisi madaltaa? Voisiko mahdollisuuksiin tutustuttaminen innostaa yrittäjyyteen? Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia Tekemällä tienestejä -tuumaustauolla Viitasaarella Pokella ja Pisla Oy:llä sekä järjestämällä paikkariippumaton yrittäjyysvalmennus pohjoisen Keski-Suomen nuorille. Yrittäjyysvalmennuksen järjestää Etätyötilat Hubteekki ja Lennätin sekä Leader Viisarin Bisnes lande -hanke ja valmennuksen toteuttaa Nuorten yrittäjyystalo Innola.

Leader Viisarissa edistetään nuorten yrittäjyyttä Bisnes Lande -hankkeella ja kevään aikana on tehty mm. oppilaitoskiertuetta yhteistyössä kehittämisyhtiöiden kanssa. Poken Viitasaaren yksikön kone- ja tuotantotekniikan lehtori Hannu Sjöstenillä on hyviä kokemuksia Nuori yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -ohjelmasta ja nuoret ovat pyörittäneet talven aikana Ny-yritystä. Tätä intoa haluttiin sytyttää myös muihin Poken opiskelijoihin ja työkaluksi kehitettiin Tekemällä tienestejä -tuumaustauko.

Tuumaustauko järjestetään 4.5.2021 ja sen aluksi nuoret pääsevät kokeilemaan virtuaalilaseja ja saavat kuulla pelitaustan hyödyntämisestä omassa yritystoiminnassa. VR-kokeilujen jälkeen nuoret siirtyvät Pisla Oy:n tiloihin, joissa kuullaan varatoimitusjohtaja Ilkka Keskiseltä Pislan toiminnasta ja tuotekehitysprosessista. Sitten onkin osallistujien aika kääriä hihat ja ideoida omaa yritystoimintaa valmiiden asiakastilausten tai oman osaamisen pohjalta. Tuumaustauossa on mukana myös kehittämisyhtiö Witas Oy:n yrityskehittäjät Seija Haapa-aho ja Lasse Lyijynen.

Nuorten yrittäjyystalo Innola tarjosi mahdollisuutta yritysvalmennuksen järjestämiseen Bisnes lande -hankkeen projektikoordinaattoreille Päivi Hakkaraiselle ja Marja Suomiselle. Valmennuksen mahdollistajiksi innostui Etätyötilat Hubteekki ja Lennätin. Päivi ja Marja saivat nopealla aikataululla kootuksi 16 yrittäjyydestä kiinnostunutta nuorta pohjoisesta Keski-Suomesta. Kuusipäiväinen valmennus starttaa 27.4.2021 Lennättimessä ja jokaisessa valmennuskerrassa on yrittäjä kertomassa omasta yrityspolustaan. Etä- ja lähipäivinä toteutettavan valmennuksen osallistujia on yhdeksästä eri kunnasta ja Bisnes Lande -hankkeessa jatketaankin nuorten yritysverkoston ylläpitoa ja kasvattamista myös valmennuksen jälkeen.

Jos haluat mukaan toimintaan tai nuorten yrittäjyyden edistäminen kiinnostaa, niin olehan yhteydessä paivi.hakkarainen@saarijarvi.fi. Bisnes Lande -hankkeen toiminnan mahdollistaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseuturahastosta.

      

 
Päivitetty 26.4.2021

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA
Toritalo (ent. OP)
Keskustie 47
43900 Kinnula

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

 

 

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »