Koronavirusepidemia

 

Witas korona-apu sivun otsikko.

 

Neuvomme ja autamme Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren alueen yrittäjiä kaikissa yritystoimintaan liittyvissä tarpeissa. Kaikki yritysneuvontapalvelumme ovat alueemme yrittäjien käytettävissä maksutta.

Suosimme toiminnassamme edelleen etätöitä. Noudatamme asiakasrajapinnassa toimiessamme viranomaisten antamia ohjeita ja suositusten mukaisesti vältämme kanssakäymistä mahdollisuuksien mukaan tartuntojen hillitsemiseksi.

 • Kustannustuen kolmas hakukierros on avoinna 27.4.–23.6.2021 Valtiokonttorin verkkopalvelussa. Kolmannella hakukierroksella mukana ovat myös yksinyrittäjät. Kaikkien toimialojen yritykset voivat hakea kustannustukea – tietyille toimialoille tukea ilman lisäperusteluja.
   
 • Sulkemiskorvauksen haku on avautunut 12.5.2021 Valtiokonttorin verkkopalvelussa. Sulkemiskorvausta voivat hakea mikro- ja pienyritykset, joiden asiakastilat on suljettu lain tai viranomaisen määräyksestä. Sulkemiskorvausta on haettava neljän kuukauden kuluessa asiakastilojen sulkemisen päättymisestä.
   
 • Tapahtumatakuun haku on avautunut 1.6.2021. Tapahtumajärjestäjät hakevat tapahtumatakuuta Valtiokonttorista. Haku on kaksivaiheinen. Tapahtumatakuun hakuaika on 1.6.– 31.8.2021. Tapahtumatakuuseen perustuvaa korvausta on haettava erikseen 15.9.–7.12.2021 välisenä aikana.
   
 • Yrittäjä voi hakea väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. Ratkaisu koskee kaikkia yrittäjiä riippumatta yritystoiminnan muodosta.
   
 • Starttirahan enimmäiskestoa on pidennetty väliaikaisesti.
   
 • Maaseudun yritysten, maatalouden alkutuotannon ja kalatalouden tukihaku on käynnissä.
   
 • Kustannustuesta on suunnitteilla neljäs hakukierros. Lisäksi suurille yrityksille on valmisteilla korvaus asiakastilojen sulkemisesta. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.7.2021. Valtiokonttori avaisi sulkemiskorvauksen haun heinäkuussa ja kustannustuen neljännen hakukierroksen elokuussa.
   
 • Yrityksen kehittämisavustukseen on tehty väliaikaisia muutoksia.
   
 • Tavaramerkkihakemuksiin on haettavissa 1500 euron avustus Euroopan unionin teollisoikeusvirasto EUIPO:lta.
   
 • Uudella REACT-EU-rahoituksella tukea koronapandemiasta kärsineille alueille. Yritykset voivat hakea REACT-EU:hun liittyvää yrityksen kehittämisavustusta ELY-keskuksista. Elinkeinojen kehittämisorganisaatiot, tutkimus- ja koulutusorganisaatiot, järjestöt, kunnat ja muut julkisyhteisöt voivat hakea REACT-EU-rahoitusta maakuntien liitoilta sekä ELY-keskuksilta alueellisesti. 
   
 • Hallitus on linjannut tukipaketista, joka kohdennetaan kulttuurille, taiteelle, liikunnalle ja tapahtuma-alalle. Tukipaketti sisältyy toiseen lisätalousarvioesitykseen, joka annetaan eduskunnalle 29.4.2021. Tavoitteena on tukea sisällöntekijöitä ja samalla luoda edellytyksiä järjestäjille, jotta alalle syntyy työtä ja ihmisille mahdollisuuksia osallistua tapahtumiin, kun yhteiskunta avautuu.

 


KEHITTÄMISYHTIÖ WITAS OY

VALTIOKONTTORI

TE-PALVELUT

ELY-KESKUS

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ

KEHA-KESKUS

RUOKAVIRASTO

BUSINESS FINLAND

VEROHALLINTO

FINNVERA

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ

TYÖSUOJELUHALLINTO

TULOREKISTERI

ASIAKASTIETO

EK - ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO

TALOUSHALLINTOLIITTO

SUOMEN PANKKI

MELA

WITAS-ALUEEN KUNNAT


Kehittämisyhtiö Witas Oy:n yrityskehitystiimi

Tapani Laitinen
Toimitusjohtaja
puh. 040 152 0112

Maija Laahanen
Yrityskehittäjä
puh. 044 577 6384

Seija Haapa-aho
Yrityskehittäjä
puh. 044 577 6389

Lasse Lyijynen
Yrityskehittäjä
puh. 044 748 8124

Tarja Pasanen
Matkailupäällikkö
puh. 040 703 1205

 

 

sähköpostiosoitteemme on etunimi.sukunimi@witas.fi

 
Päivitetty 4.6.2021

VIITASAARI
Wiitakeskus
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA


 

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
014 577 6200
info(at)witas.fi
henkilöstö
yhteydenottolomake

facebook-sivujen linkki

instagram-tilin linkki

linkedin-sivujen linkki

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »