« Edellinen | Seuraava »

Koronavirusepidemia

 

Seuraamme tiiviisti koronatilannetta ja sen vaikutuksia yrityksiin

Neuvomme ja autamme Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren alueen yrittäjiä kaikissa yritystoimintaan liittyvissä tarpeissa. Kaikki yritysneuvontapalvelumme ovat alueemme yrittäjien käytettävissä maksutta. Koronaan liittyviä yhteydenottoja saamme alueemme yrittäjiltä nyt runsaasti. Päivitämme ajantasaista tietoa yritystoimintaan ja tukirahoituksiin liittyen myös kotisivuillemme päivittäin.

 • Yritykset voivat hakea kustannustukea Valtiokonttorista. Tuen edellytyksenä on sekä toimialan että yrityksen liikevaihdon lasku. Hakemus tulee tehdä Valtiokonttorille viimeistään 31.8.2020. Lue lisätietoja kustannustuesta
   
 • Yksinyrittäjälle myönnettävän korona-avustuksen haku Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren osalta on käynnissä. Hakemukset otetaan käsittelyyn sitä mukaa kun hakemuksia saapuu. Hakuohjeet, liitevaatimukset, tuen myöntämisen edellytykset ja hakulomake: www.witas.fi/ajankohtaista/yksinyrittajan_koronatuki_witas_alueella_927.
   
 • Ravitsemisyritykset voivat saada tukea työntekijän työllistämiseen toiminnan käynnistyessä uudelleen sekä hyvitystä toiminnan rajoittamisesta. Haku on avautunut ja ohjeet julkaistu 5.6.2020 tuen ja hyvityksen myöntämisestä ja maksamisesta vastaavan KEHA-keskuksen verkkosivuilla. Suuri osa ravitsemisyrityksistä saa hyvitystä toiminnan rajoittamisesta ilman hakemusta. Yritysten, jotka saavat hyvitystä joukkomaksatuksella, ei tarvitse hakea sitä erikseen. KEHA-keskuksen sivuilta voi tarkistaa, kuuluuko yritys joukkomaksatuksen piiriin.
   
 • Yrittäjä voi hakea väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. Ratkaisu koskee kaikkia yrittäjiä riippumatta yritystoiminnan muodosta.
   
 • Starttirahan enimmäiskestoa on pidennetty väliaikaisesti.
   
 • Maaseudun yritysten, maatalouden alkutuotannon ja kalatalouden tukihaku on käynnissä.
   
 • Rahoitushaku matkailun kehittämiseen on käynnissä.
   
 • ELY-keskuksen palveluihin normaalitilanteessakin kuuluvat yritysten kehittämispalvelut ovat tällä hetkellä yrittäjien käytettävissä yritystoiminnan arviointiin ja suunnitteluun huomattavasti korkeammalla tukitasolla kuin normaalitilanteessa. Normaalisti yrityksen maksuosuus hankittavista asiantuntijapalveluista on 300,00 €/pv, mutta nykyisessä poikkeustilanteessa yrityksen maksuosuus on 30,00 €/pv.
   
 • ELY-keskukselta ja Business Finlandilta haettavien suorien poikkeustukirahoituksien haku on päättynyt.
   
  • ELY-keskuksen tukea on 4.8.2020 mennessä myönnetty 41 yritykselle Witas-alueella. Hankkeiden kokonaisbudjetti on noin 615 000 € sisältäen sekä ELY-keskuksen tuet että yritysten omarahoitusosuudet.
    
  • Business Finlandin tukea on 11.8.2020 mennessä myönnetty 26 yritykselle Witas-alueella. Hankkeiden kokonaisbudjetti on noin 1,5 milj. € sisältäen sekä Business Finlandin tuet että yritysten omarahoitusosuudet.
    
 • Käyttöpääomatarpeisiin liittyvissä asioissa on otettava yhteys omaan pankkiin. Finnveran rooli on mahdollistaa pankin myöntämä käyttöpääoma takauksella.

 

 

KEHITTÄMISYHTIÖ WITAS OY

ELY-KESKUS

TE-PALVELUT

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ

VALTIOKONTTORI

KEHA-KESKUS

RUOKAVIRASTO

BUSINESS FINLAND

VEROHALLINTO

FINNVERA

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ

TYÖSUOJELUHALLINTO

TULOREKISTERI

ASIAKASTIETO

EK - ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO

TALOUSHALLINTOLIITTO

SUOMEN PANKKI

MELA

WITAS-ALUEEN KUNNAT


Kehittämisyhtiö Witas Oy:n yrityskehitystiimi

Tapani Laitinen
Toimitusjohtaja
puh. 040 152 0112

Mauno Laulumaa
Kehittämispäällikkö
puh. 044 459 6202

Maija Laahanen
Yrityskehittäjä
puh. 044 577 6384

Seija Haapa-aho
Yrityskehittäjä
puh. 044 577 6389

Jasmine Välikangas
Matkailupäällikkö
puh. 040 703 1205

Lasse Lyijynen
Yrityskehittäjä
puh. 044 748 8124

Tarja Pasanen
Yrityskehittäjä
puh. 0400 167 388

Manu Aunola
Yrityskehittäjä
puh. 040 714 4494

sähköpostiosoitteemme on etunimi.sukunimi@witas.fi

 
Päivitetty 11.8.2020

VIITASAARI
Keskitie 4
44500 Viitasaari

PIHTIPUDAS
Kunnantalo
Keskustie 9
44800 Pihtipudas

KINNULA
Kunnanvirasto
Keskustie 45
43900 Kinnula

KIVIJÄRVI
Kunnantalo
Virastotie 5
43800 Kivijärvi

YHTEYSTIEDOT
puh. 014 577 6200
info(at)witas.fi
Henkilöstön yhteystiedot

 

Lisätietoa sivuston evästekäytännöstä »